wyszukiwanie zaawansowane
Strona główna » Podręczniki i publikacje archiwalne » sprzedaż zakończona » Podstawy przetwórstwa żywności, cz. 2, podręcznik
logopedia

Newsletter

Podaj swój adres e-mail, a my będziemy informować Cię o naszych nowych książkach*

 
* Zapisanie się do newslettera oznacza wyrażenie zgody na przetwarzanie danych osobowych do celów marketingowych (otrzymywanie informacji handlowych na wskazany adres e-mail). Administratorem danych osobowych jest  Wydawnictwo eMPi2 s.c., ul. św. Wojciech 28, 61-749 Poznań. Więcej w Polityce prywatności


Podstawy przetwórstwa żywności, cz. 2, podręcznik

Podstawy przetwórstwa żywności, cz. 2, podręcznik

Dostępność: Książka niedostępna – nakład wyczerpany!

Koszt wysyłki: od 10,00 zł Dostępne formy wysyłki dla oglądanego produktu:Poczta Polska Odbiór w punkcie - 10,00 zł
Pocztex Kurier 48 (Poczta Polska) – płatność przelewem - 10,00 zł
Pocztex Kurier 48 (Poczta Polska) – płatność przy odbiorze przesyłki - 13,50 zł
Kurier FedEx – płatność przelewem - 17,00 zł
Kurier FedEx – płatność przy odbiorze - 19,00 zł

Numer katalogowy: PPZII


Brak ceny

  • Opis książki
  • Spis treści
Nakład wyczerpany!
podręcznik dla liceów profilowanych, profil rolniczo-spożywczyprzetwórstwo żywności

Autorki: Jadwiga Jabłecka, Anna Zaworska
Wyd. 1, 2003
ss. 68
ISBN 83-88933-63-9
Nr dopuszczenia: 09/2004
 
Podręcznik opracowano na podstawie bloku tematycznego "Podstawy przetwórstwa żywności" zawartego w dokumentacji programu MENiS dla liceum profilowanego - profil rolniczo-spożywczy (nr dopuszczenia: LP-RS/MENiS/2002.04.30). Podręcznik obejmuje treści programowe modułu 2 - "Operacje i procesy w przemyśle spożywczym", które skupiają się na zagadnieniach dotyczących operacji i procesów dyfuzyjnych, fizykochemicznych, chemicznych i biotechnologicznych w przetwórstwie żywności. Treści podręcznika uzupełniają liczne definicje, schematy, wykresy, tabele oraz tematyka do przemyślenia i wykonania.

oprawa: miękka

1. Operacje dyfuzyjne
    1.1. Ekstrakcja
    1.2. Destylacja
    1.3. Procesy membranowe
2. Operacje i procesy fizykochemiczne
    2.1. Krystalizacja
    2.2. Emulgowanie
    2.3. Koagulacja i żelifikacja
    2.4. Aglomeracja
    2.5. Sorpcja
3. Procesy chemiczne w przetwórstwie żywności
    3.1. Hydroliza
    3.2. Neutralizacja
    3.3. Chemiczne modyfikowanie żywności
    3.4. Chemiczna modyfikacja tłuszczów - uwodornienie
    3.5. Peklowanie
    3.6. Wędzenie
4. Procesy biotechnologiczne w produkcji żywności
    4.1. Produkcja biomasy
    4.2. Fermentacja w przetwórstwie żywności
    4.3. Wykorzystanie enzymów w technologii żywności
Oprogramowanie sklepu shopGold.pl
Korzystanie z tej witryny oznacza wyrażenie zgody na wykorzystanie plików cookies. Więcej informacji możesz znaleźć w naszej Polityce Cookies.
Nie pokazuj więcej tego komunikatu