wyszukiwanie zaawansowane
Strona główna » Podręczniki do zawodów » inne » Technologia gastronomiczna z towaroznawstwem w pytaniach i zadaniach, zeszyt ćwiczeń cz. 1
logopedia

Newsletter

Podaj swój adres e-mail, a my będziemy informować Cię o naszych nowych książkach*

 
* Zapisanie się do newslettera oznacza wyrażenie zgody na przetwarzanie danych osobowych do celów marketingowych (otrzymywanie informacji handlowych na wskazany adres e-mail). Administratorem danych osobowych jest  Wydawnictwo eMPi2 s.c., ul. św. Wojciech 28, 61-749 Poznań. Więcej w Polityce prywatności


Technologia gastronomiczna z towaroznawstwem w pytaniach i zadaniach, zeszyt ćwiczeń cz. 1Technologia gastronomiczna z towaroznawstwem w pytaniach i zadaniach, zeszyt ćwiczeń cz. 1
Technologia gastronomiczna z towaroznawstwem w pytaniach i zadaniach, zeszyt ćwiczeń cz. 1Technologia gastronomiczna z towaroznawstwem w pytaniach i zadaniach, zeszyt ćwiczeń cz. 1

Technologia gastronomiczna z towaroznawstwem w pytaniach i zadaniach, zeszyt ćwiczeń cz. 1

Dostępność: Książka dostępna

Koszt wysyłki: od 10,00 zł Dostępne formy wysyłki dla oglądanego produktu:Poczta Polska Odbiór w punkcie - 10,00 zł
Pocztex Kurier 48 (Poczta Polska) – płatność przelewem - 10,00 zł
Pocztex Kurier 48 (Poczta Polska) – płatność przy odbiorze przesyłki - 13,50 zł
Kurier FedEx – płatność przelewem - 17,00 zł
Kurier FedEx – płatność przy odbiorze - 19,00 zł

Numer katalogowy: TGI

Kod CN: 4901

Cena: 17,00 zł

Ilość: egz.
Dodaj do koszyka

dodaj do schowka

  • Opis książki
  • Spis treści
  • Przykładowe strony
  • Linki (1)
zeszyt przeznaczony do nauki zawodu kucharz małej gastronomii oraz zawodów gastronomicznych na poziomie technikum, np. kucharz, kelner, technik żywienia i gospodarstwa domowego, technik organizacji usług gastronomicznych

Autorki: Ewa Superczyńska, Melania Żylińska-Kaczmarek
Wyd. 1, 2014
ISBN 978-83-89287-62-5
ss. 145
oprawa: miękka
 
Doskonałe materiały, które mogą być wykorzystywane do opanowania i utrwalenia wiadomości, a także jako sprawdziany wiedzy i ...książka kucharska z dobrymi, nietypowymi recepturami. Zeszyty zawierają zestawy zadań, dotyczące: w cz. 1: produktów spożywczych, produkcji gastronomicznej, zastosowania warzyw, grzybów, owoców, mleka, jaj, mąki i kasz w technologii gastronomicznej. Obejmuje również techniki sporządzania zup i sosów oraz ciast. W każdym temacie zamieszczono różne typy zadań testowych pomagających w przygotowaniu do egzaminu zawodowego.
1. Wiadomości wstępne z technologii gastronomiczne z towaroznawstwem
2. Podstawowe wiadomości o produktach spożywczych
    2.1. Charakterystyka produktów spożywczych
    2.2. Badanie i ocena jakości produktów spożywczych
3. Charakterystyka procesów technologicznych
    3.1. Obróbka wstępna
    3.2. Obróbka cieplna. Charakterystyka i zastosowanie tłuszczów
4. Ocena towaroznawcza i zastosowanie w technologii gastronomicznej ziemniaków, warzyw, owoców i grzybów
    4.1. Sporządzanie potraw z warzyw surowych
    4.2. Sporządzanie potraw z warzyw zawierających karoten i antocyjany oraz innych warzyw korzeniowych
    4.3. Sporządzanie potraw z warzyw zawierających chlorofil i warzyw kapustnych
    4.4. Sporządzanie potraw z warzyw zawierających betalainy i warzyw strączkowych
    4.5. Charakterystyka towaroznawcza ziemniaków i grzybów. Sporządzanie potraw z ziemniaków i grzybów
    4.6. Charakterystyka towaroznawcza owoców i ich wykorzystanie w produkcji potraw
5. Ocena towaroznawcza i zastosowanie w technologii gastronomicznej mleka i jego przetworów
    5.1. Podstawowe wiadomości o mleku. Mleko, śmietana i śmietanka w produkcji gastronomicznej
    5.2. Sery twarogowe w produkcji gastronomicznej 
    5.3. Sery podpuszczkowe w produkcji gastronomicznej
6. Ocena towaroznawcza i zastosowanie jaj w produkcji gastronomicznej
    6.1. Skład chemiczny i wartość odżywcza jaj. Zastosowanie jaj w produkcji potraw
    6.2. Wykorzystanie właściwości jaj w produkcji potraw
7. Ocena towaroznawcza i zastosowanie kasz i mąki w produkcji potraw
    7.1. Zastosowanie kasz w produkcji potraw
    7.2. Ciasta zarabiane w naczyniu
    7.3. Ciasta zarabiane na stolnicy - makaronowe, zacierkowe. Makarony fabryczne
    7.4. Ciasta zarabiane na stolnicy - pierogowe
    7.5. Ciasta zarabiane na stolnicy - ziemniaczane i serowe
    7.6. Zagęszczanie potraw mąką
8. Zupy, sosy gorące. Przyprawy
    8.1. Ogólne wiadomości o zupach. Zupy czyste. Przyprawy
    8.2. Zupy zagęszczane zawiesiną, zasmażką i podprawą zacieraną
    8.3. Zupy kremy. Zupy zagęszczane własnym składnikiem skrobiowym
    8.4. Wiadomości ogólne o sosach. Sosy gorące
9. Ciasta 
    9.1. Wiadomości ogólne o ciastach. Ciasta piernikowe
    9.2. Ciasta kruche i półkruche
    9.3. Ciasta biszkoptowe
    9.4. Ciasto piaskowe
    9.5. Ciasta drożdżowe
    9.6. Ciasta ptysiowe
    9.7. Ciasta francuskie i półfrancuskie
alt
-----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



alt
Oprogramowanie sklepu shopGold.pl
Korzystanie z tej witryny oznacza wyrażenie zgody na wykorzystanie plików cookies. Więcej informacji możesz znaleźć w naszej Polityce Cookies.
Nie pokazuj więcej tego komunikatu