wyszukiwanie zaawansowane
Strona główna » Podręczniki do zawodów » technik ekonomista » Ekonomika cz. 3, Marketing - podręcznik
logopedia

Newsletter

Podaj swój adres e-mail, a my będziemy informować Cię o naszych nowych książkach*

 
* Zapisanie się do newslettera oznacza wyrażenie zgody na przetwarzanie danych osobowych do celów marketingowych (otrzymywanie informacji handlowych na wskazany adres e-mail). Administratorem danych osobowych jest  Wydawnictwo eMPi2 s.c., ul. św. Wojciech 28, 61-749 Poznań. Więcej w Polityce prywatności


Ekonomika cz. 3, Marketing - podręcznik

Ekonomika cz. 3, Marketing - podręcznik

Dostępność: Książka niedostępna – nakład wyczerpany!

Koszt wysyłki: od 10,00 zł Dostępne formy wysyłki dla oglądanego produktu:Poczta Polska Odbiór w punkcie i automacie - 10,00 zł
Pocztex (Poczta Polska) – płatność przelewem - 11,00 zł
Pocztex (Poczta Polska) – płatność przy odbiorze przesyłki - 15,00 zł
Kurier FedEx – płatność przelewem - 18,00 zł
Kurier FedEx – płatność przy odbiorze - 22,00 zł

Numer katalogowy: MEKIII

Kod CN: 4901

Cena: 26,00 zł

Pozycja niedostępna!

dodaj do schowka

  • Opis książki
  • Spis treści
  • Przykładowe strony
  • Linki (3)

podręcznik do nauki zawodu technik ekonomista, technik handlowiec i technik rachunkowości dla techników i szkół policealnych

Autorzy: Marian Pietraszewski, Krystyna Strzelecka
Wyd. 1, 2011
ISBN 978-83-62325-39-9
ss. 224
oprawa: miękka
Numer ewidencyjny w wykazie: 23/2011
Rok dopuszczenia: 2011

Podręcznik opracowano na podstawie programu nauczania przedmiotu ekonomika, zawartego w dokumentacji programowej dla zawodu technik ekonomista, nr 341[02]/ /MEN/2008.05.20, przedmiotu marketing dla zawodu technik handlowiec, nr 341 [03]/MEN/2009.02.03 i technik rachunkowości, nr 341[06]/SP/MEN 03.01.2000. Podręcznik zawiera treści dotyczące: badania rynku, organizacji marketingu, elementów marketingu-mix (kształtowanie i dystrybucję produktu, politykę cen, promocję) oraz przepisy prawne regulujące działania marketingowe, a także słowniczek pojęć. Podręcznik może być  wykorzystany również w kształceniu technika handlowca i technika rachunkowości.


POBIERZ:
– wynikowe plany dydaktyczne: klasa I (format doc, format pdf), klasa II (format doc, format pdf), klasa III (format doc, format pdf), klasa IV (format doc, format pdf)
– errata (
format docformat pdf)


ZOBACZ:
– słownik przedsiębiorczego

1. ISTOTA MARKETINGU
    1.1. Gra o nabywców na rynku
    1.2. Potrzeby ludzkie i ich zaspokajanie
    1.3. Otoczenie rynkowe
    1.4. Charakterystyka marketingu
    1.5. Rola marketingu w dobie globalizacji gospodarki
    1.6. Marketing a etyka
    Przemyśl i przedyskutuj
2. BADANIE RYNKU
    2.1. Czynniki kształtujące potrzeby
    2.2. Marketingowe informacje o rynku produktów
    2.3. Istota i metody analizy rynku
    2.4. Bezpośredni sondaż rynku
    2.5. Segmentacja rynku nabywców
    Przemyśl i przedyskutuj
3. ORGANIZACJA MARKETINGU W PRZEDSIĘBIORSTWIE
    3.1. Koncepcja organizacji marketingu w przedsiębiorstwie
    3.2. Zarządzanie marketingowe przedsiębiorstwem
    3.3. Strategie marketingowe
    3.4. Planowanie strategiczne zorientowane na rynek
    3.5. Planowanie marketingowe
    Przemyśl i przedyskutuj
4. KSZTAŁTOWANIE PRODUKTÓW
    4.1. Cechy produktów i ich klasyfikacja marketingowa
    4.2. Różnicowanie i pozycjonowanie produktów
    4.3. Cykl życia produktów
    4.4. Asortyment produktów
    4.5. Marka przedsiębiorstwa i produktów
    4.6. Zapewnienie jakości produktów
    4.7. Opakowanie produktów
    4.8. Odpady opakowaniowe
    4.9. Magazynowanie produktów
    4.10. Czynniki obniżające jakość produktów w czasie przechowywania
    4.11. Zmiany zachodzące w przechowywanych produktach
    Przemyśl i przedyskutuj
5. POLITYKA CEN
    5.1. Ustalanie poziomu cen produktów
    5.2. Wpływ zmiany cen na sprzedaż i zysk
    5.3. Strategie cenowe
    5.4. Negocjacje dotyczące cen
    5.5. Ustalanie cen na giełdzie, aukcji i przetargu
   Przemyśl i przedyskutuj
6. DYSTRYBUCJA PRODUKTÓW
    6.1. Kanały dystrybucji produktów
    6.2. Rodzaje i systemy dystrybucji produktów
    6.3. Rola handlu hurtowego w dystrybucji produktów
    6.4. Rola handlu detalicznego w dystrybucji produktów
    6.5. Fizyczny przepływ produktów
     Przemyśl i przedyskutuj
7. PROMOCJA
     7.1. Cele i rodzaje promocji
     7.2. Reklama
     7.3. Opakowanie – wizytówką produktu
     7.4. Sprzedaż osobista
     7.5. Promocja sprzedaży
     7.6. Promocja bezpośrednia
     7.7. Kształtowanie wizerunku firmy
     Przemyśl i przedyskutuj
8. PRZEPISY PRAWNE REGULUJĄCE DZIAŁANIA MARKETINGOWE
     8.1. Praktyki ograniczające konkurencję
     8.2. Praktyki naruszające interesy konsumentów
     8.3. Organizacja ochrony konkurencji i konsumentów
     8.4. Sankcje za naruszenie przepisów o ochronie konkurencji i konsumentów
     8.5. Ochrona konkurencji i konsumenta przez ONZ i Unię Europejską
     Przemyśl i przedyskutuj
SŁOWNICZEK
INDEKS
 
alt
 

alt
 

alt
 

alt
Oprogramowanie sklepu shopGold.pl
Korzystanie z tej witryny oznacza wyrażenie zgody na wykorzystanie plików cookies. Więcej informacji możesz znaleźć w naszej Polityce Cookies.
Nie pokazuj więcej tego komunikatu